Sistem de incalzire cu panouri radiante ceramice pe gaz

nov. 19, 2017Aplicatii industriale, Sisteme de incalzire aplicatii industriale, Studiu de caz

Referinta UZUC SA – Studiu publicat pe site-ul RWT

La sfarsitul anului 2007 compania UZUC SA a realizat o investitie importanta pentru cresterea confortului lucratorilor si, implicit, a productivitatii muncii: sistemul de incalzire cu panouri radiante ceramice pe gaz in halele sectorului Cazangerie. Incalzirea prin radiatie era cea mai buna solutie in acest caz, avand in vedere ca este vorba de hale cu inaltimi medii de 8 m, suprafata totala incalzita fiind de 4167 m2. Dimensiunile halelor L x l (m):

  • Hala camera curata: 50,4 x 23, 7

  • Hala 4S : 50,4 x 23, 7

  • Hala Fimatic : 50,4 x 23, 7

  • Hala camera de ardere : 50,4 x 11,58

Panourile radiante au fost furnizate de SBM – Franta, fiind necesara o putere termica instalata de 360 kW, la o temperatura interioara de 12 °C si o temperatura exterioara de calcul de -15°C, fiind montate 36 panouri tip B 24 SX la o inaltime de 7,4 m. Alegerea panourilor radiante a fost facuta de RWT.

Reglajul temperaturii interioare se face cu cate 1 regulator programabil in functie de temperatura si programul de functionare MTH 100 pentru fiecare hala, furnizat de SBM. La alegerea inaltimii de montaj a panourilor s-a tinut cont de existent podurilor rulante si de realizarea unei distributii uniforme a caldurii pe suprafata halelor.

Montajul instalatiei cu panouri radiante a fost realizat de compania TIHE SERV din Ploiesti, specializata in instalatii de incalzire, ventilatie-climatizare, apa-canal si gaz.

Un alt furnizor implicat in bunul mers al productiei de la UZUC (in procesul tehnologic de fabricatie) este DUCTIL SA Buzau, care a furnizat echipamentele speciale de evacuare a fumului produs in procesele de sudare.