Sistem de incalzire cu panouri radiante ceramice pe gaz

nov. 19, 2017Aplicatii industriale, Sisteme de incalzire aplicatii industriale, Studiu de caz

In toamna anului 2011, SC Turbomecanica SA a solicitat SC RWT SRL realizarea unui proiect de incalzire a halelor de productie. Acest proiect s-a concretizat prin semnarea unui contract de furnizare si montaj a 63 de panouri radiante ceramice. Montajul a fost realizat in doua etape.

In prima etapa au fost montate 43 de panouri radiante finalizata la finele anului 2011. In a doua s-au mai montat inca 20 panouri radiante finalizata la sfarsitul anului 2012. Prin executia acestui proiect SC Turbomecanica SA a obtinut o eficienta foarte buna in sistemul de incalzire si o reducere substantiala a consumului de gaze.

Datorita colaborarii foarte bune cu SC RWT SRL, SC Turbomecanica SA are in vedere extinderea procesului de modernizare a sistemului de incalzire, prin realizarea unei noi etape de colaborare cu SC RWT SRL.

CARACTERISTICILE INSTALATIEI SBM

  • Panouri radiante ceramice de înalta performanta;

  • Panouri radiante cu doua trepte de functionare;

  • 2 zone încalzite independent, cu programare functie de temperatura si programe de lucru.

Turbomecanica a fost infiintata in anul 1975, pentru a produce motoare, ansambluri mecanice si echipamente pentru aeronave. În perioada 1975 – 1977 s-a numit Fabrica de Motoare Bucuresti, iar in perioada 1977 – 1990 Turbomecanica Bucuresti. Din noiembrie 1990 a devenit societate pe actiuni. Turbomecanica este o companie producatoare de componente pentru aeronave din Romania. Turbomecanica este unicul producator de motoare cu turbina de gaze si ansambluri mecanice pentru aeronave din industria romaneasca. Compania produce pentru Rolls-Royce componente de motoare de aviatie. Parteneriatul dintre cele doua companii dateaza de 30 de ani, odata cu acordarea licentei Rolls-Royce pentru fabricatia motorului Viper 632 cu postcombustie si a motorului turboreactor civil Spey, Turbomecanica devenind, dupa 1990, furnizor al companiei britanice.

Montajul instalatiei cu panouri radiante a fost realizat de compania TIHE SERV din Ploiesti, specializata in instalatii de incalzire, ventilatie-climatizare, apa-canal si gaz.

SPECIFICATIILE PROIECTULUI

Suprafata încalzita: 3830 m2
Puterea totala instalata: 958,5 kW
Înaltimea medie a halei: 13m
Temperatura de confort: +16°C
Tipul de panouri ceramice SBM: 28 B64-2SX, 15 B32-2SX
Controlul temperaturii: 3 MTH 150
Tipul de gaz Gaz natural: G20
Data de instalare: 2011 / 2012

Galerie