DESCRIEREA SISTEMULUI

In exploatarea curenta apare deseori situatia in care autovehiculele trebuie sa functioneze in interiorul garajului. Exemple ar fi cele din garajele obisnuite, garajele din remizele de pompieri si service-urile auto. In aceste cazuri este imperios necesara evacuarea gazelor de ardere din garaj.

Sistemele montate constau in ventilatoare de extractie a gazelor de esapament de la autovehicule de interventie aflate intr-o remiza PSI. Ventilatoarele sint racordate prin intermediul unor tubulaturi circulare rigide (din tabla zincata, tip Spiro ) la sine de aspiratie montate in partea superioara a fiecarei boxa auto.

Pe sinele de aspiratie culiseaza carucioare la care sint racordate tubulaturi flexibile de diverse diametre rezistente la temperatura 150°C (180°C pentru scurt timp) pentru preluarea gazelor de esapament.

Tubulaturile flexibile de extractie sint prevazute cu guri de aspiratie cu clapa de inchidere, astfel incit atunci cind nu sint racordate la tevile de esapament sa nu fie active (adica sa nu elimine aer din interiorul garajului). Gurile de aspiratie sint executate din otel inox , avind diametrul corespunzator tevii de esapament a autovehiculului deservit

Ventilatoarele de extractie, ce pot deservi mai multe sine de aspiratie, sint in executie speciala, avind prevazuta protectie antiscintei si pot fi actionate cu telecomanda din fiecare boxa auto.

Pentru reglarea inaltimii de cuplare la teava de esapament, pe carucioare se pot prevedea balansiere cu arc.

Tubulatura de extractie este condusa in exteriorul remizei auto, deasupra cladirii, prin tubulatura rigida tip Spiro.

Ventilatoarele de extractie se monteaza la exterior, in felul acesta nu se adauga zgomot suplimentar in incinta garajului.

S.C. Tihe Serv Ploiesti

ing. Romeo Staicu