Aplicatii rezidentiale

Solutiile oferite in acest domeniu urmaresc in egala masura atit calitatea lucrarilor, cit si cerintele de ordin estetic ale beneficiarilor.

Ne concentram eforturile in vederea satisfacerii asteptarilor acestora pentru crearea unor relatii de parteneriat de lunga durata.

Ventilatie si climatizare rezidentiale

In cazul locuintelor cea mai intilnita solutie de climatizare, aplicabila atit la cladirile nou construite, cit si la cele vechi, consta in folosirea echipamentelor de tip split cu 1 unitate exterioara si 1 unitate interioara sau multisplit cu 1 unitate exterioara si mai multe unitati interioare. Atunci cind bugetul permite, se pot folosi si echipamente de tip VRV/VRF.

Pentru locuintele noi se poate adopta si varianta de climatizare cu ventiloconvectoare racordate la centrala termica si la un chiller. Aceasta solutie este greu de folosit in cazul cladirilor existente, la care nu se executa lucrari importante de amenajare, deoarece presupune interventii majore pentru executarea racordurilor hidraulice si pentru preluarea condensatului.

Pentru ventilarea locuintelor se foloseste de obicei extractia mecanica, cu ventilatoare, din bucatarii si grupuri sanitare, restul incaperilor fiind ventilate natural.

Sisteme de incalzire rezidentiale

Autorizata ISCIR

Firma noastra este autorizata ISCIR sa execute lucrari de puneri in functiune si service la aparatele consumatoare de combustibili gazosi cu P max 300 kW  (cazane de apa calda, incalzitoare de apa, tuburi radiante) fabricate de majoritatea producatorilor importanti, cum ar fi: Merloni Termosanitari, De Dietrich , Kober , Chaudieres Guillot Franta, Remeha, Buderus, etc. cat si la echipamentele si accesoriile acestor aparate (arzatoare de combustibili gazosi cu P<300kW, programatoare si sisteme de telecomanda, regulatoare, termostate, dispozitive de control multifunctionale, dispozitive de protectie).

In cazul locuintelor, cea mai intilnita solutie de incalzire este cea cu corpuri statice de tip radiator sau convecto-radiator. Ceea ce face diferenta intre costurile diferitelor sisteme este constituit de:

  • modalitatea de preparare a agentului termic, respectiv echipamentele ce constituie centrala termica
  • solutia adoptata pentru instalatia interioara
Cel mai frecvent sunt intilnite centralele functinind cu gaze naturale. Acestea pot fi “clasice” sau cu condensare. O alta optiune de care trebuie sa se tina cont la alegerea unei surse, in afara de cea legata de randamentele arderii, este confortul pe care il ofera din punct de vedere al producerii apei calde menajere.

Centrale combustibil solid

Din ce in ce mai frecvent intilnite in ultimul timp, chiar in zone deservite de retele de distributie a gazelor naturale, sunt centralele cu combustibil solid. Si in acest caz exista mai multe variante constructive, la alegerea uneia din ele tinindu-se cont, printre altele, de tipul combustibilului folosit, de frecventa de utilizare a locuintei (si a instalatiei) si de disponibilitatea de supraveghere a functionarii.

Pentru locuintele amplasate in zone fara utilitati se pot folosi si centrale cu combustibil lichid, cu gaz petrolier lichefiat sau folosind energia electrica. La adoptarea solutiei precumpanesc de obicei costurile de investitie (intr-o masura mai mare) si costurile de exploatare.

In ceea ce priveste instalatia interioara solutiile se adopta (in multe cazuri) in functie de stadiul lucrarilor in care se afla constructia (fie noua, fie reamenajata) in momentul in care beneficiarul solicita sfatul unui specialist. In functie de cerintele estetice ale beneficiarului sistemul de distributie poate fi montat aparent sau ingropat in elementele de constructie.

Solutii de incalzire care oferta un grad sporit de confort

Exista si solutii de incalzire care oferta un grad sporit de confort – incalzirea cu radiatie de pardoseala, recomandata in toate incaperile unei locuinte si foarte potrivita in cazul spatiilor inalte (livinguri desfasurate pe 2 niveluri).

De asemenea, exista solutia cu panouri radiante electrice, care prezinta avantaje economice in exploatare, dar si dezavantaje in confortul resimtit.

O alta solutie de incalzire, care insa presupune costuri mai ridicate de investitie, il constituie sistemul combinat cu ventilarea / climatizarea, respectiv utilizarea de ventiloconvectoare racordate la centrala termica si la un chiller.

Sisteme neconventionale rezidentiale

Put canadian

Exista si solutii complexe de ventilare rezidentiala, care incep sa fie folosite si la noi in tara, constind in asigurarea permanenta a unei rate de schimb a aerului cu ajutorul unei centrale de tratare (cu recuperator de caldura). In acest caz calitatea aerului introdus poate fi considerabil imbunatatita prin filtrare si tratare. O solutie eficienta si ecologica de tratare o constituie puturile canadiene, care, cu o investitie relativ mica, asigura, practic fara costuri de exploatare, o temperatura constanta a aerului introdus in cladire.

Studiu de caz – Put canadian

Instalatii de apa si canalizare rezidentiale

Printre utilitatile esentiale care contribuie la aprecierea confortului unei cladiri, se pot situa pe locurile fruntase instalatiile de apa si canalizare. Din pacate, acestea inca lipsesc din viata unei parti necivilizat de mare a populatiei din zona rurala a tarii si chiar din mediul urban…

Revizii si reparatii sisteme pentru instalatii rezidentiale

Suntem autorizati sa executam verificarea tehnica periodica si autorizarea functionarii pentru: cazane murale sau de pardoseala pentru incalzire centrala cu tiraj fortat sau natural cu P< 70kW; cazane de pardoseala pentru incalzire centrala cu P cuprinsa intre 70-300 kW; incalzitoare de apa instantanee sau cu acumulare pentru apa menajera cu V<1000L si P< 300kW; tuburi/panouri radiante cu P<300 kW…