Lucrari executate

Au fost proiectate si executate urmatoarele lucrari:

  • instalatii sanitare;
  • instalatie de incalzire in pardoseala cu conducta polietilena Pex montata pe placa polistiren;
  • pentru completarea necesarului de caldura parter si pentru incaperi situate la etaj a fost prevazuta incalzire cu radiatoare din otel racordate la cutii de distributie de etaj cu teava pex-al Henco izolata;
  • pentru prepararea agentului termic a fost prevazuta centrala cu condensare marca Hoval;
  • pentru prepararea apei calde sanitare a fot prevzut un boiler cu 2 serpentine racordat la centrala termica si la 2 panouri solare plane montate pe acoperis;
  • instalatie de ventilare cu recuperator de caldura.

DESCRIEREA SISTEMULUI

Sistemul de ventilare prevazut este realizat cu tubulatura din tabla zincata tip Spiro, la interiorul locuintei si valve de aer pentru aer proaspat/recirculat, un recuperator de caldura marca Mitsubishi si o tubulatura de aer proaspat in sistem „put canadian”.

Sistemul de tip “Put Canadian” este executat cu tubulatura speciala din polipropilena Awaduct Thermo antimicrobian (sistemul antimocrobian este obtinut prin integrarea de particule de argint in captuseala interioara a tuburilor), producator Rehau.

Putul canadian utilizeaza caldura si inertia termica a solului, astfel incit aerul din exterior este preincalzit iarna si respectiv racit vara la o temperatura confortabila. Pentru o dimensionare corecta a putului canadian (in functie de volumul cladirii, respectiv debitul de aer necesar a fi preluat din exterior, tipul solului, spatiul disponibil pentru pozarea traseului de conducta, adincimea de pozare a traseului, localizarea geografica, bugetul disponibil), se poate obtine vara (in cazul unei temperaturi exterioare de 30°C o temperatura a solului de 12°C) ca aerul preluat din exterior, dupa parcurgerea putului canadian sa aiba o temperatura de 16°C. Similar putem obtine iarna (in cazul unei temperaturi exterioare de -15°C o temperatura a solului de 7°C) ca aerul preluat din exterior, dupa parcurgerea putului canadian sa aiba o temperatura de 2°C.

Acest sistem, relativ simplu de executat, poate reduce temperatura interioara cu 5 pana la 8 ºC în zilele caniculare printr-un consum electric foarte scazut si diminueaza consumul de caldura in perioada rece.

Conducta putului canadian este ingropata în pamint la o adincime de 2.2-2.5 m. Sistemul de tuburi utilizat are o lungime de circa 40 metri si diametrul de 200 mm.

Etanseitatea conductei este foarte importanta pentru evitarea infiltrarii apelor subterane precum si pentru evitarea aparitiei radonului în interiorul locuintei (radonul este un gaz radioactiv de origine naturala).

In perioada de vara, mai ales, se poate forma condens in tubulatura. Acesta se colecteaza intr-un camin special montat in punctul cel mai coborit al instalatiei. Indepartarea condensului se face prin grija beneficiarului cu ajutorul unei pompe.

Aerul exterior este aspirat în tubulatura exterioara printr-un turn de aspiratie, prevazut cu filtru care retine praful si polenul din aerul atmosferic.

S.C. Tihe Serv Ploiesti

ing. Romeo Staicu

DATE GENERALE DE PROIECT

Denumire obiectiv: Cladire P+1 E
Locaţie: Ploiesti
Destinaţie: Locuinta
Descriere sistem: Instalaţii sanitare, incalzire, ventilare

Galerie